KNJIGE

———-

NOVO:

tropsko voće_naslovna

„Vodič kroz tropsko voće“ je knjiga koja vam predstavlja 40 vrsta tropskog voća sa njihovim naučnim nazivima, opisima, opisima ukusa, poreklom i intresantnim podacima, sve uz profesionalne slike voća.

Bilo da ste već poznavalac tropskog voća i voleli bi da imate lepu kolekciju njihovih opisa i slika, ili ste tek počeli sa otkrivanjem tropskog voća i potreban vam je vodič, bićete zadovoljni sa „Vodičem kroz tropsko voće“!

Svo voće koje je opisano u ovoj knjizi podeljeno je u grupe prema njihovim sličnostima, a zatim su objašnjene razlike između sličnih voćnih vrsta, kako bi vi lakše upamtili razlike između različitih, a sličnih vrsti.

Cena 880 din.

Knjiga se može podići u Beogradu ili poštom za mesta van prestonice

————————————————————————–

 

NOVO!

LAV TOLSTOJ

KAKO ŽIVETI

kako živeti slika knjige

Zbirka misli, do sada neobjavljenih kod nas, koje velikog pisca pokazuju u novom svetlu sa manje poznatim osobinama. Misli su kategorisane u tri celine odnosno, životna doba: mladost, zrelo doba i pozno doba.

Večiti nemir, rad, borba, lišavanje – to su neophodni uslovi iz kojih ni jedan čovek ne sme ni da pomisli da iziđe ni za trenutak. Samo plemenit nemir, borba i rad osnovani na ljubavi, jesu ono što se naziva srećom…
Da bi se živelo plemenito potrebno je sagorevati, lutati; mučiti se, grešiti, počinjati i ostavljati i opet počinjati i opet ostavljati i večito se boriti i lišavati se. A pokoj je duševna podlost.

Teško je zamisliti prevrat koji će se dogoditi u čitavom materijalnom životu ljudi kad ljudi otpočnu da žive ne ljubavlju, već samo prestanu da žive zlim animalnim životom.

Nama je dato jedno, ali zato neotuđivo blago ljubavi. Samo voli, i sve je radost: i nebo, i drveće, i ljudi, pa i ti sam. A mi tražimo sreću u svemu, samo ne u ljubavi. A to traženje sreće u bogatstvu, vlasti, slavi, izuzetnoj ljubavi, sve to ne samo što ne pruža sreću, nego je sigurno oduzima.

Broš, 100 stranica

Neopress 2016

Cena knjige: 180 dinara

 

 

—————————————————————————————

NOVO! 

miladin.baner

KNJIGA O ISHRANI SIROVOM BILJNOM HRANOM :  „GURMAN KOJI JE PREŽIVEO SVOJ GURMANLUK“  

AUTOR: MILADIN NEŠIĆ

BROJ STRANICA: 280                  

POGLAVLJA: 78

gurman

IZDAVAČ: NEOPRESS

ZADNJA KORICA KNJIGE:

„Često možemo čuti: treba se hraniti prirodnom hranom, to je za naše dobro, za naše zdravlje. I iz iskustva onih koji su uspeli da se preorijentišu na takav način ishrane jasno vidimo da su oni u pravu, ali mi smo probali, trudili se, pa nam opet ne uspeva. I zato između jabuke, mrkve, kupusa i zrnevlja žitarica sa jedne strane i pljeskavice sa “urnebesom” i gibanice sa mnogo masti, sira i jaja izaberemo ovo drugo. Zašto je to tako?“

Iz poglavlja 44 ŠTA NAS (SVE) SPREČAVA DA SE HRANIMO PRIRODNOM HRANOM?

„Dakle ,ukoliko se u našoj hrani i nađe nešto tragova hrane životinjskog porekla, nije tragično. Bitno je naše generalno opredeljenje i  činjenica da nam takva vrsta hrane više ne prija i ne privlači nas. Das mo prevladali našu zavisnost od takve vrste hrane i da nam ona više nije  potrebna ni fiziološki, a ni emocionalno. Kada to postignemo, automatski se klonimo takve hrane i ne nalazimo više uživanje u njoj. To je ono najbitnije što postižemo našim, neretko velikim, pa i dugotrajnim naporima da dospemo do tog, sigurno visokog nivoa.“

Iz poglavlja ZAKLJUČAK

„Ovo je zanimljiva knjiga o ishrani i zdravom načinu života uopšte, pre svega zato što je potkrepljena dugogodišnjim praktičnim iskustvom autora, Miladina Nešića, koji ju je u početku nazvao„ Putovanje do zdravlja“. Iako je sopstvenim eksperimentima na kraju autor došao do zaključka da je ishrana sirovom hranom, voćem, povrćem i orašastim plodovima najbolja za njega pa je i preporučuje široj publici, on nije isključiv i dopušta da su i mnoge druge mogućnosti takođe dobre. Knjiga se oslanja na Tolstojeve ideje o prirodnom i etički ispravnom življenju i sadrži brojna oštroumna, tačna, često i duhovita zapažanja autora o savremenom svetu i modernom načinu života. Nema sumnje da ovo delo može da snabde korisnim informacijama i inspiriše na promenu na bolje mnoge koji još tragaju za najoptimalnijim pristupom zdravlju,  prevenciji i ishrani.“

Goran Bojić, urednik časopisa i veb  sajta „Zdrava hrana“

 

„Izvanredna knjiga sa naučno zasnovanim činjenicama o biljnoj hrani, koja stiže u pravom trenutku na domaće tržište. Preporučujem je stručnoj javnosti, kao i svakom čoveku koji će čitajući, dobiti podstrek da unapredi svoju ishranu, a time i zdravlje i vitalnost, prelaskom na prirodnu biljnu ishranu.“

Milan Nikolić, diplomirani nutricionista-dijetetičar

 

VIŠEGODIŠNJE ISKUSTVO SA SIROVOM BILJNOM HRANOM IZNEŠENO NA JEDNOSTAVAN I RAZUMLJIV NAČIN. 

PLAN PRELASKA SA KUVANE NA SIROVU BILJNU ISHRANU  (BEZBOLAN PRELAZNI PERIOD)

ŠTA JESTI U PRELAZNOM PERIODU?

JELOVNIK ZA SEDAM DANA

KOLIKO TREBA DA TRAJE PRELAZNI PERIOD?

NEDOUMICE I „ZAMKE“ PRIRODNE ISHRANE

SAČUVAJTE SVOJE ZDRAVLJE UZ POMOĆ UPUTSTAVA IZ OVE KNJIGE!

SKRATITE PUT DO PRIRODNE I ZDRAVE ISHRANE

NARUČITE NA E-MAIL: nesicmiladin@gmail.com

CENA KNJIGE: 650 DINARA

Knjiga se može podići i lično u Beogradu

Poštovani,

promocija knjige „Gurman koji je preživeo svoj gurmanluk“ održaće se u subotu 23. januara 2016. u 18 sati u Gospodar Jevremovoj 25/1

O knjizi govoriće urednik Goran Mitrašinović, recenzent Milan Nikolić i autor Miladin Nešić

Dobrodošli!

————————————————————-

ishrana 80 10 10 slika veća

Drugo izdanje najznačajnije knjige o presnoj ishrani u zadnjih deset godina. Detaljan opis sa brojnim receptima po godišnjim dobima. Lak prelazak sa konvencionalne na stoprocentno vegansku ishranu.

Kako postati i ostati zdrav bez upotrebe bilo kakvih lekova. Trajno fizičko i psihičko zdravlje, obilje energije uz poštovanje pravilnog unosa makronutrijenata u odnosu 80 : 10 :10

Cena knjige 1300 din

Knjiga se može podići lično u Beogradu ili poštom na adresu za mesta van prestonice

——————————————————————————-

 

veganski kuvar đole kupindo

Nikola Pešić (1973.)  autor recepata i fotografija u Veganskom kuvaru, po profesiji je likovni umetnik, ali se već niz godina strastveno bavi i promovisanjem zdrave, biljne ishrane, kroz tekstove u štampanim medijima, kao što su: „Sensa“, „Elle“ i „Mens Healt“

U knjizi „Veganski kuvar“ motiviše čitaoce da se okrenu blagotvornoj biljnoj ishrani i zdravom, fizički aktivnom stilu života.

„Iz recepata se šire mirisi Mediterana, Orijenta, Japana, Indije, Meksika…Čitalac će jedva čekati da uđe u kuhinju i sam isproba odlične ideje koje nudi ovaj kuvar. Autor daje niz detaljnih, praktičnih saveta koji će sprečiti mnoge početničke greške i eventualne propasti novih kulinarskih eksperimenata. Iznad svega, ovaj kuvar je krajnje savremen. Autor brine o brzini življenja savremenog čoveka, te nudi razna rešenja za uštedu vrenena u kuhinji.

Iako prvenstveno namenjena veganima, ova knjiga je vrlo korisna i za makrobiotičare gurmanske orijentacije, ljude koji redovno poste i sve one koji žele da unaprede svoju ishranu, bar povremeno koristeći zdravije obroke. Ne zaboravimo da je kuhinja apoteka života i veselo prionimo na posao u čijim ćemo plodovima uživati.“ (Iz predgovora dr sci. med. Nine Bulajić, recenzentkinje „Veganskog kuvara“.)

Knjiga je štampana na kvalitetnom papiru sa obiljem kvalitetnih fotografija.

Strana: 222

Format: 17 x20 cm

Izdavač:  Neopress publishing

Cena knjige: 1300 dinara +ptt

Naručite na e-mail: nesicmiladin@gmail.com

Knjiga se može podići i lično u Beogradu

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

"Priroda leči a lekar brine o bolesniku" Hipokrat

%d bloggers like this: