Bogata letnja salata

 

Za ručak ili ranu večeru (oko 18 sati) u ovo letnje doba, možemo napraviti obilniju salatu od sezonskih plodova koja može podmiriti naše potrebe za mineralnim solima u velikoj meri.

Ono što češće praktikujem ovde bih da preporučim ljubiteljima prave , dobre hrane koja je izvan začaranog kruga industrijske proizvodnje kvazi – hrane koju smatramo „istinskom“ a da ni sami ne znamo zašto. Резултат слика за salate

Za jednu osobu potrebno je:

400 grama kukuruza šećerca, najbolje proizvedenog u vlastitom vrtu. Alternativa je od proverenog proizvođača, a manje pogodna varijanta je onaj iz zamrivača velikih marketa, mada i on može da prođe.Zatim dva omanja paradajza ili jedan oveći, po mogućnosti organik. Jedna glavica crnog luka, jedan kornišon, pola ljute paprike, malo maslinovog ulja i eventualno malo morske ili (ako je prava) himalajske soli.

U dubljoj posudi usuti mladi kukuruz, iseći paradajz na male kriške ili sitnije parčiće, narendati luk, naseckati ljutu (ili onu bez ljutine) papriku i krastavac. Preliti sa dve kašike ulja i malo zasoliti. Sve dobro i pažljivo izmešati.

Ovo je manje radikalna varijanta, pogodna za one koji tek ulaze u svet veganstva, a za one „istrenirane“ i beskompromisne, ova salata može biti bez ulja, soli i luka i sa više „slatke“ paprike. Ostalo ostaje u željenim količinama prema apetitu i zdravstvenoj formi.

Prijatno!

 

2 mišljenja na „Bogata letnja salata“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s