Zašto smo bolesni?

goveđi gulaš freeKako onaj koji ne zna ništa o hrani može da razume bolesti čoveka?“  Hipokrat

Medicina napreduje, a čovečanstvo je sve bolesnije. Kako objasniti ovaj neverovatan paradoks?

Činjenica je da su „bolesti obilja“ sve prisutnije u svetu, a snaga oficijelne medicine u lečenju tih bolesti zaista je mala i ni izbliza dovoljna.

Glavni aduti zvanične (državne) medicine danas su HEMIJA i SKALPEL.

meso na viljuški free

Šta mogu hemijski lekovi učiniti protiv kancera, bolesti srca i dijabeta, vodećih „bolesti obilja“ koje dobijaju razmere pandemije? Po svojoj suštini, hemijski lekovi deluju ublažavajući simptome na principu narkotizovanja, što je trenutna „pomoć“, ali bolest napreduje i zahteva sve veće količine medikamenata. To je začarani krug od koga korist imaju samo farmaceutska industrija i njeni promoteri, medicinari. „Pacijent“ je sve očajniji i sve bolesniji, ne vidi izlaza, i negde u podsvesti zna da mu to nije najbolji put i da hemijski lekovi još nikoga nisu izlečili.

hlebovi dugački free

Drugo „rešenje“ jeste odstraniti bolesni deo hirurškim putem. HIirurgija je danas sve prisutnija u „lečenju“ i čini ce da preuzima primat nad hemijskim lekovima, već pomalo zastarelom  religijom, i postaje nova. A stvar je prosta da prostija ne može da bude: odrežeš deo koji ti pravi probleme i gotov posao. Ideš u novi život.

Da li je hirurgija, stvarno, spas i rešenje čovekovih zdravstvenih problema? Naravno da nije, niti će ikada biti. Ono što je zaista čudno, čovek po liniji manjeg otpora, pristaće da živi sa jednim bubregom, pa i sa rezbarijama na sopstvenom srcu, samo da ne promeni svoj način života koji ga je dotle doveo!   meso tanjir lepo free

A svaki „rad“ nožem na čovekov organizam jeste opasnost po sam život. I najbanalnija, kako se smatra, operacija slepog creva, ponekad čoveku oduzme život! A operisati npr. neku od žlezda, kako se to radi, graniči sa neuračunljivim postupkom.

Šta se dobija hirurškim zahvatom? Ako se malo bolje pogleda, problem ni izbliza nije rešen. Bolesni procesi nastavaljaju svoj rad i neće proći dugo vremena (ukoliko se ne preduzmu radikalne mere, promena načina života i filozofije ishrane) a biće potreban novi hirurški zahvat.  karijerista crtež free

I opet začarani krug od kojeg koristi ima samo medicina kao sveta i neprikosnovena nauka. Ovo „nauka“ bez preterivananja može se staviti pod navodnike, jer se radi o kvazinauci, iako opšteusvojenoj!…Slepa vera u status kvo, sprečava ljude da vide stvari onakvim kakve jesu. Lakše je ne sumnjati i prihvatiti opšteusvojeno.

Agresivna, duga i istrajna propaganda rezultira populacijom ispranih mozgova koja je daleko od svakog samostalnog mišljenja i stava. A i lakše je biti zatvorenog uma nego otvorenog, jer ovo drugo zahteva mentalni napor, a čovek spontano beži od svakog napora, bilo fizičkog ili umnog, duševnog. kafa sa šećerom free

Gde je izlaz iz evidentnog ćorsokaka? Šta je alternativa, i ima li je uopšte?

Rešenje postoji i, ma kako čudno izgledalo, sasvim je jednostavno! ŽIVETI PRIRODNO I HRANITI SE PRIRODNOM HRANOM! Ništa jednostavnije, i ništa teže izvodljivo za najveći procenat ljudi!

Lakše je „skoknuti“ do obližnjeg supermarketa nego okopavati i pleviti organsku bašticu, koja može biti i na balkonu osmog sprata.Lakše je nositi najlonsku kesu iz marketa, nego nositi korpu vrganja ili šumskog voća sa planine…Današnji čovek je zaboravio da hoda jer povazdan sedi, što za kancelarijskim stolom, što za volanom automobila, što u fotelji ispred televizora ili kompjutera. http://www.besplatne-slike.net Potpuno besplatne slike visokog kvaliteta.

Da li je preterana tvrdnja da ishrana (organskom) biljnom hranom rešava sve zdravstvene probleme, (kojih je nemalo) današnjem čoveku? Odgovor je: ne! To su dokazala krajnje ozbiljna i dugotrajna istraživanja suštine teških bolesti od kojih je najsveobuhvatnije i najtemeljnije tzv. KINESKO ISTRAŽIVANJE, („Kineska studija“) koje je pokazalo i dokazalo da upotreba  isključivo biljne hrane u neprerađenom stanju, rezultira savršenim funkcionisanjem ljudskog organizma! Sve bolesti organizma dolaze od upotrebe hrane životinjskog porekla, koja je sasvim neprimerena čovečijem organizmu, tačnije, strano telo u organizmu! A ono što je, možda još važnije, već oboleli organi doslednom upotrebom žive biljne hrane, relativno brzo se regenerišu i ozdravljuju!  gril na tanjiru free

video o proizvodnji hrane: https://www.youtube.com/watch?v=wW1HYkrPRWg

 

Postavi komentar