Mršavljenje na zdrav i potpuno prirodan način

devojka na konopcu free

Čovek bez čvrste hrane može izdržati i čitavih stotinu dana! Izgleda neverovatno, ali bilo je takvih slučajeva koji su ostali zabeleženi. Lečenje post-om poznato je od prastarih vremena i ne postoji efikasnije sredstvo protiv bolesti! Sve što se godinama i decenijama nezdravo taložilo u telu, glad „pojede“ u procesu posta. Sve suvišne naslage masti vremenom nestaju. Organi se, takoreći, dovode u prvobitno stanje dok još nisu bili izobličeni, pa i oštećeni unošenjem svakakve hrane, neprikladne ljudskom organizmu. Dakle, organi se regenerišu.

Post je jedan od starih načina gladovanja, odnosno redukcije unošenja hrane u organizam, koji ima i duhovnu dimenziju.

Post se danas vrši po pravilima koja je propisala prirodna nauka o ishrani. Čak i dan-dva posta u mesec dana donosi organizmu boljitak, jer na taj način izbaci (bar delimično) nataložene otrove koji truju krv.

Da li je post opasan po zdravlje i po ljudski zivot?

Sva iskustva govore da je da nije opasno. Jedina stvar na koju treba obratiti pažnju, i to ozbiljnu, jeste da po završetku procesa posta ne smemo odmah koristiti hranu u čvrstom obliku, već, kombinovano sa tečnom! Nagli prelazak na čvrstu hranu (pa bila ona i presna) organizam ne može da podnese. Zato se postupno prelazi na čvrstu hranu. Pravilo je da proces prekida posta traje isto onoliko dana, koliko je trajao i post. Ukoliko se držimo ovih pravila, možemo gladovati i bez nadzora stručnih lica, odnosno lekara.

Običaj je da se u posetu bolesniku gotovo uvek ide sa voćem u torbi, kao što su banane, narandže, jabuke i slično, što samo po sebi govori koja hrana čoveku najbolje odgovara. Čudno je to, da kada je zdrav ( ili relativno zdrav) čovek takvu hranu veoma malo koristi, a da je to slučaj imao bi idealnu težinu (ili blizu toga) i ne bi mu trebalo nikakvo skidanje kilograma samim tim ni rigorozan post , a zdravlje bi bilo takođe blizu toga.

Bolesni organizam reaguje odbrambeno i ne želi nikakvu hranu. To je spontana i prirodna reakcija koja vodi izlečenju. Takođe su nepotrebni i hemijski lekovi od kojih je više štete nego koristi. Otrovano telo neprirodnom hranom, alkoholom, duvanom, kafom i neprirodnim (nesportskim) životom, dodatno trovati medikamentima, stvar je nerazumna. Hemijskim lekovima ne leči se organizam, već se bolest privremeno primiruje, ali se produžuje i ne nestaje. Ukratko, hemijski lekovi su čoveku vešto natureni dugogodišnjom upornom i istrajnom reklamom i propagandom, iz poznatih i neslavnih razloga profita. Hemijska, i njeno čedo, farmaceutska industrija, zla su kob čovecanstva! Da ovo nije preterana tvrdnja, svi smo se uverili nedavno kada je izbila svetska afera, kolokvijalno zvana „svinjski grip“. To je, može se reći, prelomni trenutak posle kojeg ništa više nije isto u zvaničnoj medicini. I običan, neobrazovan čovek, shvatio je o čemu se tu, zapravo, radi.

Lično, imam izrazitu averziju spram hemijskih lekova, oduvek, prosto užasavam ih se. Danas je nemali broj ljudi koji su podlegli agresivnoj reklami, pre svega sa tv-a i radija, i postali pravi medikomani (tabletomani) kojima je život sveden na gutanje šarenih pilula. Tragičnija čovekova sudbina jedva da se može i zamisliti!

Lekovitim post-om, što je posebno zanimljivo, mogu se izbeći i hirurške intervencije na čovekovim organima! Dokazano je u praksi, da je puno efikasnije podvrgnuti se post-u, nego hirurški odstraniti neki deo tela u propadanju iz poznatih razloga. A svaki hirurški zahvat i boravak na hirurškom stolu, stvar je neizvesna po sam ljudski život. Čak i kod, kako se smatra „banalne“ operacije slepog creva, koja se takođe , sa gledišta prirodne medicine ne preporučuje.

Postoji više,  načina lekovitog gladovanja. „Totalno“ gladovanje sa malim količinama sokova (do pola litra dnevno) od povrća (mešavina cvekle, mrkve, celera, rotkve i krompira) uz ispijanje biljnih čajeva,  kao i „gladovanje“ odnosno post,  sa sokovima od povrća i voća .

Postoji BITNA RAZLIKA između ova dva načina.“Totalno“ gladovanje po metodi Rudolfa Brojsa danas je prevaziđeno, i razvitak prirodne medicine je dokazao da je prilično teško izvodljivo, pa i štetno po organizam s obzirom na MALI UNOS hranljivih materija. Zato je veoma efikasan post sa sokovima U  VEĆIM KOLIČINAMA( od povrća i voća, uz dodatak soka lekovitog bilja). Zapravo to je ISHRANA SVEŽIM SOKOVIMA, dakle tečnom hranom umesto čvrstom. Sveži sokovi su INFUZIJA i deluju izuzetno povoljno i ozdravljujuće na organizam (i kod najtežih bolesti) pre svega iz razloga što za varenje i apsorpciju ne zahtevaju nikakvu energiju i sva raspoloživa energija ide na oporavak i izlečenje. Ovaj metod je razvio i usavršio dr Ričard Šulc i postigao neverovatne rezultate u lečenju i najtežih bolesti, tako da je to danas dominantan način posta u svetu.

Za mnoge post je teško ostvariva zamisao i nemoguća misija. Odreći se svih „blagodeti“ koje donosi današnja prehrambena industrija, teško se može i zamisliti.

Za one koji nisu, iz raznih razloga, u stanju da primene „pravi post“ preporučuje se delimični post koji takodje ima veoma korisne efekte po organizam. Na primer, tri dana posta pa dva dana prekida posta (odnosno korišćenje i čvrste biljne sirove hrane), koji nikako ne znače „krkanluk“tj. preterivanje,  jer je tada više štete nego koristi. Prekid posta izvodi se, kako je rečeno, po strogim pravilima, da bi organizam normalno funkcionisao.

Postom, dokazano je na hiljadama primera, mogu se lečiti i najteže, i za oficijelnu medicinu, praktično neizlečive bolesti poput kancera, leukemije, dijabeta, bolesti srca, i svih drugih. To je činjenica koju oficijelna medicina, još uvek, pokušava da ospori, pa i da negira.

Prirodna nauka o ishrani preporučuje, iz preventivnih razloga,  i zdravim ili prividno zdravim, osobama, da jednom godišnje (najbolje uvek u isto vreme) poste sedam do petnaest dana, ili koliko već izdrže, a svaki postima pozitivne efekte.  Post  deluje na čoveka  ne samo fizički, već i duhovno. Ovo se naročito preporučuje onima sa  izrazitim viškom kilograma („bucama“ i „buckama“) da bi svoju težinu sveli na prihvatljivu i normalnu. Uzgred rečeno, prirodna težina svake osobe jeste njena visina minus 100. Sve preko toga jeste neprirodno i nezdravo, ali i neestetski.

Na kraju treba reći da oni koji redovno koriste, makar i polovinu biljnih namirnica u živom obliku (što više-to bolje), imaju uglavnom idealnu težinu i dobro zdravlje i njima nije potreban duži post.

Advertisements

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s